Vacancies 2018-06-15T10:43:38+00:00

Logistics Coordinator:

CASIBEANS BVBA is een trading bedrijf gespecialiseerd in peulvruchten, zijnde bonen, erwten, kekkererwten en linzen. Opgericht in 1935 is het nu de derde generatie die dit familiebedrijf leidt en verder wil uitbouwen naar de toekomst. Peulvruchten zitten in de lift. Mede gelet op hun voedzaam en ecologisch karakter, vinden deze producten steeds meer toepassingen. Naast de klassieke conserven, diepvriesproducten en droge voeding, worden de producten nu ook gebruikt als meel, als proteïnevervangers, in pasta’s, bakkerijproducten en sauzen. 2016 werd dan ook niet voor niets door de Verenigde Naties uitgeroepen als het Internationaal Jaar van de Peulvrucht!

Naast de Belgische markt waar Casibeans een thuisspeler is, is het bedrijf voornamelijk actief in de internationale markt die zich effectief wereldwijd uitstrekt. Als trader is Casibeans een tussenpersoon die zich tegenover haar klanten garant stelt voor een constante kwaliteit in een continu wijzigende wereldmarkt. Het begrijpen van de noden van de klant vanuit diens productieproces, het dagelijkse opvolgen van de status van de oogsten en de markten, het uitbouwen en onderhouden van persoonlijke relaties met leveranciers, bezoeken ter plaatse teneinde de kwaliteit te beoordelen, het inschatten en beheersen van risico’s, opvolgen van leveringen en voldoen aan de steeds strengere kwaliteitsvereisten in de voedingssector, maken dat onze job steeds zeer gevarieerd en uitdagend is.

Het logistieke luik is daarbij essentieel om correcte en tijdige leveringen te verzekeren. Ook hier is het uitbouwen en onderhouden van persoonlijke relaties met leveranciers belangrijk: duidelijk overeenkomen van beladingsinstructies en opvolgen van tijdige leveringen, inschatten en beheersen van risico’s en pro-actief ingrijpen waar mogelijk.

Om onze ambities te kunnen uitvoeren, zoeken we voor onze zetel in Antwerpen een Logistics Coordinator.

Functie-eisen
De volledige coördinatie en organisatie van de logistieke flow in de onderneming inclusief het stockbeheer in de verschillende magazijnen.

Doel van de Functie
De logistics coordinator is verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van de contracten in de brede zin van het woord.

  1. Plaats in de organisatie

De logistics coordinator rapporteert aan de Operations Manager. Teneinde zijn functie goed uit te kunnen oefenen is evenwel nauwe communicatie met alle andere collega’s vereist.

  1. Taken en verantwoordelijkheden

– Vrachten opvragen en onderhandelen en vrachttendenzen opvolgen.

– Centraal contact binnen de organisatie voor alle vragen mbt logistieke kosten inclusief behandelingskosten (vracht, magazijn) en afvaartschema’s, transittijden ed.

– Operationeel verantwoordelijke tgo de leveranciers.

– Opmaken van shipping orders voor leveranciers en klanten.

– Logistieke opvolging van orders van laadplaats tot eindbestemming – opvolging ahv verschillende acties, opmaak documenten en opvolgingslijsten (shipping instructions, aandiening, ticket, settlement, float lijst)

– Documentatie verzamelen en nakijken.

– Aansturen van Expediteur en magazijnbehandelaar ivm aankomst/behandelingen/ levering goederen.

– Eerste-lijns communicatie met de klant (planning & logistiek) op een klantvriendelijke wijze.

– Oplossen van dagelijkse operationele logistieke problemen.

– Klachtenafhandeling mbt logistieke partners (magazijn, rederij, vervoerder…).

– Meten van service van logistieke partners en meetings opzetten waar nodig

– Suggesties tot verbetering

– Stockbeheer loco Antwerpen en bij schoners

– Het IT dashboard systeem mee onderhouden zodat de gegevens steeds correct & geactualiseerd zijn

  1. Rapportering

– Onmiddellijk eventuele knelpunten

– Wekelijkse opvolgingsvergadering met de traders

– Op geregelde tijdstippen rapportering mbt de logistieke flows: volumes per laadhaven/bestemmingshaven

Profiel

– Je hebt een opleiding in transport/logistiek met reeds een eerste ervaring van min 3 jaar in een gelijkaardige functie.

– Je kan volledig zelfstandig het takenpakket beheren.

– Je bent een team player, sterk in communicatie en bouwt graag persoonlijke relaties uit met partners in het buitenland alsook met collega’s.

– Je hebt een KMO spirit, waarbij iedereen bijspringt waar nodig.

– Je bent nauwgezet en kostbewust.

– Je hebt een commerciële insteek en werkt naar lange termijn relaties.

– Je bent dynamisch, denkt probleem oplossend en hebt een hands-on mentaliteit.

– Je bent een enthousiaste persoon die graag initiatief neemt en verantwoordelijkheid draagt.

– Je bent meertalig met minimum vereisten Engels en Frans – andere talen zijn een pluspunt.

– Je kan vlot werken met office pakketten en ERP systemen.

Aanbod

– Casibeans biedt een ruime functie aan in een dynamische en groeiende markt. Er zijn vele mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei met directe impact op de business.

Interesse?

Gelieve Bram Van Looveren te contacteren: bram@casibeans.com